dilluns, 25 de gener de 2016

Companys de viatge


El viatge és la vida, la vida és el viatge (Jordi Solà Coll)Com tots sabeu El far a trenc d'alba és un blog que pretén compaginar literatura -essencialment en la seva faceta aforística i poètica- amb imatges fotogràfiques. Doncs bé, he tingut ocasió de participar darrerament en una experiència similar de la mà de la poeta Maria Josep Escrivàen haver il·lustrat iconogràficament el seu relat "Companys de viatge". Certament, no puc dissimular l'especial il·lusió a causa de l'element creatiu i autobiogràfic d'aital col·laboració.  

"Companys de viatge" és l'aportació de l'autora saforenca al volum intitulat 10 de 2, recopilació de relats basats en parelles lingüístiques que s'entenen en llengua catalana. La fotografia superior és la que encapçala el relat que, si us vaga, podeu llegir íntegrament en el blog de l'estimada Maria Josep Escrivà, Passa la vida.  

Un relat, que comença d'aquesta manera,


Estació de Sants. 16.30 h. Mitja hora de retard. Un empleat d’Euromed ens acaba de dir que un home ha baixat a les vies i no en sortirem fins que no hi arribe la policia. Mentrestant pots anar torbant-te amb els pronoms febles de la frase anterior :) llegir més


dimarts, 5 de gener de 2016

Tornar a casa
La imatge del record - Tibet (Jordi Solà Coll)


Després d'un llarg viatge és en el retorn a casa quan tot el bagatge acumulat obté un sentit. Quan la mirada hi veu clar i, sojornant en el record, se'ns manifesta la textura de les ombres i les llums.